Στάση εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα ενάντια στην ανάθεση της συλλογής ογκωδών απορριμάτων σε ιδιώτες

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11πμ, την Πέμπτη 15 Μάη, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηλιούπολης, μετά από απόφαση – κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων, αντιδρώντας και απαιτώντας εξηγήσεις από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας για την ενέργεια του να αναθέσει το μάζεμα ογκωδών απορριμμάτων σε ιδιώτες, τη Τετάρτη 14 Μαΐου το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης σημειώνεται: «Σαν να μην έφτανε αυτό αργά το βράδυ εμφανίστηκε και άλλο ιδιωτικό συνεργείο που αποτελούνταν από φορτηγάκι με ξένες πινακίδες (έχουμε φωτογραφίες και αριθμούς) συνοδεύοντας μηχάνημα έργου που έβαφε πεζοδρόμια.

Μας κάνει εντύπωση τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές η παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και η φωτογράφιση από την μεριά της διοίκησης των προθέσεων της για το ποιες υπηρεσίες θα αξιολογηθούν ανεπαρκείς και θα παραδοθούν στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η προίκα των δημοτικών τελών μεγάλη για τους ιδιώτες. Μόνο για το 2013 εισπράχτηκαν περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες μας για δημοτικά τέλη τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα και να την ενισχύσουν (9 συμ. εργαζόμενους ζήτησε η διοίκηση ενώ το προσωπικό έχει μειωθεί στο μισό), ούτε για την ανανέωση του στόλου της (τριάμισι χρόνια δεν έχει προστεθεί ούτε ένα καινούργιο όχημα στη καθαριότητα). Την ίδια ώρα τα δημοτικά τέλη αντί να μειωθούν κρατούνται στα ύψη και χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτούν τους ιδιώτες.

Πολλές φορές έχουμε αντιπαρατεθεί με τη διοίκηση για τέτοιες ενέργειες που ανοίγουν τις πόρτες σε ιδιώτες και που σήμερα με περίσσιο θράσος επαναλαμβάνει στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Αναστείλαμε την κινητοποίηση πάνω απ’ όλα αισθανόμενοι την ταλαιπωρία απέναντι στους πολίτες, αλλά και την πιθανή προσπάθεια συκοφάντησης των εργαζόμενων από μεριά της διοίκησης μπροστά στις εκλογές, χωρίς να κάνουμε πίσω από το αίτημα μας να φύγουν τώρα οι ιδιώτες από τις υπηρεσίες.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να κρύψει τις ευθύνες της για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα σε προσωπικό στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες είναι προκλητική και επικίνδυνη, απέναντι στους εργαζόμενους και απέναντι στους δημότες.

Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Καλούμε εργαζόμενους και δημότες σε επαγρύπνηση».

Advertisements